U slučaju neredovitog plaćanja mjesečnih obveza  od strane Primatelja leasinga (sukladno čl. 59 Zakona o leasingu –  ako primatelj leasinga nije platio dvije uzastopne naknade) Ugovor o leasingu može se  raskinuti zbog neplaćanja, te će se primatelja leasinga pozvati na povrat objekta leasinga. Na dan povrata objekta društvu IMPULS-LEASING d.o.o. te nakon potpisivanja zapisnika o preuzimanju vozila ugovor se raskida datumom potpisivanja zapisnika, te se primatelju leasinga prestaju izdavati računi za mjesečne rate/najamnine.

Potom se po ovlaštenom sudskom vještaku obavlja vještačenje radi procjene tržišne vrijednosti objekta leasinga na trošak primatelja leasinga. Procjena ovlaštenog sudskog vještaka šalje se primatelju leasinga preporučenom poštom na pisani zahtjev primatelja leasinga. Ako procjena sudskog vještaka utvrđuje oštećenja vozila koja bi osiguratelj prihvatio po kasko polici, organizira se procjena štete i objekt leasinga se popravlja. Objekt leasinga prodaje se javnom objavom od strane društva IMPULS-LEASING d.o.o., te se prodaje najboljem ponuđaču.

Primatelj leasinga odgovoran je društvu IMPULS-LEASING d.o.o. za svaku štetu koja istome može nastati kao posljedica raskida Ugovora slijedom čega je društvo IMPULS-LEASING d.o.o. ovlašteno zahtijevati od Primatelja leasinga naplatu svih dospjelih nepodmirenih Obroka leasinga i Nenamirene vrijednosti po Ugovoru, kao i svih eventualno nastalih drugih troškova koje je društvo IMPULS-LEASING d.o.o. ovlašteno naplatiti od Primatelja leasinga prema Općim uvjetima za sklapanje ugovora o leasingu.